niedziela, kwietnia 27, 2025

Jajka faszerowane kaszą gryczaną

Jajka faszerowane kaszą gryczaną

Jajka faszerowane kaszą gryczaną to z pewnością nietuzinkowa propozycja, ale zapewniam, że bardzo smaczna. Idealnie sprawdzą się jako przystawka nie tylko na święta. Można je przygotować na lunch, kolację lub po prostu, kiedy mamy ochotę na szybki i syty posiłek. Koniecznie spróbujcie tego połączenia. Smacznego!
 
Czas przygotowania: 15 minut
 
 

Jajka faszerowane kaszą gryczaną – składniki:

 
  • 3 jajka
  • 25g kaszy gryczanej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/3 łyżeczki chrzanu (do smaku)
  • sól, pieprz

Dodatkowo: 

  • szczypiorek do posypania
 
 

Jajka faszerowane kaszą gryczaną – przygotowanie:


Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, natomiast jajka na twardo. Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka rozdusić widelcem i dokładnie wymieszać z kaszą, majonezem, chrzanem oraz solą i pieprzem do smaku. Powstałą masą nadziać białka. Całość posypać uprzednio posiekanym szczypiorkiem.

Jajka faszerowane kaszą gryczaną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger