Roladki naleśnikowe z serkiem kanapkowym i szynką to świetna przekąska na imprezę lub szybki lunch. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekt naprawdę pozytywnie zaskakuje. Do środka możecie dodać swoje ulubione składniki. Koniecznie przygotujecie te koreczki z naleśników i napiszcie, jak Wam smakowały.
Ilość: 20 sztuk
Czas przygotowania: 30 minut
Roladki naleśnikowe z serkiem kanapkowym i szynką – składniki:
- 4 duże naleśniki
- serek kanapkowy (*)
- 8 plastrów szynki
- 2 ogórki kiszone lub korniszone
- 1/2 papryki czerwonej
- kilka liści sałaty
Ponadto:
- oliwki
- pomidorki koktajlowe
Roladki naleśnikowe z serkiem kanapkowym i szynką – przygotowanie:
Paprykę należy pokroić w słupki, a ogórki na ćwiartki. Naleśniki posmarować serkiem kanapkowym. Na warstwie serka położyć sałatkę oraz szynkę. Z brzegu placka, wzdłuż jego długości, ułożyć ogórka z papryką. Całość ściśle zrolować i pokroić na około 5 części. W każdy kawałek wbić wykałaczkę, a na nią nadziać oliwkę lub połówkę pomidorka koktajlowego. Smacznego!
(*) Użyłam serka kanapkowego Mój Ulubiony z Wielunia – tym razem z kurkami i cebulą. Ta seria serków jest naprawdę wspaniała, bo znajduje się w niej spory wybór smaków. Poza tym serki są naprawdę smaczne i posiadają idealną konsystencję do smarowania.
Wpis w ramach współpracy/testowania produktów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!