sobota, marca 01, 2025

Koreczki na grzankach z kabanosem i żółtym serem

Koreczki na grzankach z kabanosem i żółtym serem

Koreczki na grzankach z kabanosem i żółtym serem to pyszna przekąska, która idealnie nadaje się na spotkania z przyjaciółmi czy wszelkie imprezy rodzinne. Ich przygotowanie jest szybkie, a efekt końcowy – smaczny i efektowny. Chrupiące grzanki, żółty ser oraz kabanos to połączenie, które z pewnością każdemu przypadnie do gustu. Koreczki można łatwo modyfikować, by dopasować je do gustów gości. Polecam! 

Ps. Na końcu przepisu pozostawiłam Wam krótką informację o nożach, które są świetnymi pomocnikami w kuchni.
 
Ilość: 24 koreczków
Czas przygotowania: 15 minut
 
 

Koreczki na grzankach z kabanosem i żółtym serem – składniki:

 
  • 3 kromki chleba (można użyć bagietki)
  • 5 kabanosów
  • 6 plastrów żółtego sera 
  • 12 oliwek (u mnie czarne)
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • sałata

Dodatkowo:

  • odrobina oliwy z oliwek
 
 

Koreczki na grzankach z kabanosem i żółtym serem – przygotowanie:

 
Chleb należy pokroić na kawałki o wymiarach około 3 x 3,5 cm i następnie delikatnie skropić oliwą. Całość przełożyć na suchą, uprzednio rozgrzaną patelnię i co jakiś czas mieszając, podpiec do zarumienienia. Grzanki pozostawić do ostudzenia.
Kabanosy pokroić na kawałki o długości około 3 cm, plastry sera przekroić na mniej więcej 4 części, a pomidorki na połowę.
Dwa kawałki kabanosa ciasno zwinąć w kawałek sera i spiąć wykałaczką. Na grzance ułożyć kawałek sałaty, a następnie przytwierdzić rulonik z sera i kabanosa. Na wierzchu umieścić oliwkę lub połówkę pomidorka. W ten sam sposób przygotować pozostałe koreczki.
 
Koreczki na grzankach z kabanosem i żółtym serem

Przepis mamy już za sobą, to teraz zapowiedziana polecajka. 
 
Koreczki na grzankach z kabanosem i żółtym serem

Kiedy przygotowujecie różne przekąski czy inne pyszne potrawy, z pewnością chcecie, aby krojenie składników było szybkie i precyzyjne. W tym przypadku mogę śmiało polecić Pikutki. To 11 centymetrowe noże, które łączą bardzo dobrą jakość z wyjątkową funkcjonalnością. Dzięki ostrzom ze stali nierdzewnej NITRO-B noże zachowują swoją ostrość na długie lata. Każde cięcie jest łatwe i dokładne. Ząbkowany Pikutek świetnie radzi sobie z twardszymi składnikach, podczas gdy gładkie ostrze zapewni precyzyjne cięcie delikatniejszych produktów. Oba modele mają ergonomiczne, antypoślizgowe rękojeści, które gwarantują pewność chwytu oraz wygodę pracy. Dodatkowo noże są dostępne w różnych wersjach kolorystycznych, więc łatwo je dopasować do indywidualnych preferencji. Co więcej, Pikutki można wygodnie myć w zmywarce. Te małe, ale niezawodne noże to must have w każdej kuchni. Można je znaleźć na stronie ostry-sklep.pl.

Noże Pikutki

Noże pikutki
Post zawiera lokowanie produktu w ramach współpracy/testowania produktów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger