Sałatka jajeczno-pieczarkowa z papryką to pyszna i naprawdę prosta przekąska, która sprawdzi się przy każdej okazji. Ja ją najczęściej podaję w wersji solo, ale podpowiem Wam, że również świetnie komponuje się na świeżym pieczywie, z wszelkimi placuszkami, czy jako nadzienie naleśników. Po prostu wypróbujcie ten sprawdzony przepis i przekonajcie się, że sałatka z jajek, pieczarek i papryki zagości u Was na stałe! Smacznego.
Czas przygotowania: około 30 minut
>> Sprawdźcie moje pozostałe przepisy z pieczarkami!
Sałatka jajeczno-pieczarkowa z papryką - składniki:
- 500g pieczarek
- 5 jajek
- 1 cebula
- 1-2 papryki
Dodatkowo:
- sól, pieprz
- majonez
Jak zrobić sałatkę jajeczno-pieczarkową z papryką?
Pieczarki (u mnie obrane) wrzucić do osolonego wrzątku i odsączyć.
(Bardziej mają się sparzyć aniżeli ugotować, ale można je chwilę podgotować.)
Grzyby dokładnie odsączyć i pokroić w kostkę. Uprzednio ugotowane jajka na twardo także należy pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce z majonezem. Sałatę doprawić za pomocą soli oraz pieprzu i przed podaniem schłodzić w lodówce.
Ja akurat nie lubię pieczarek w sałatce więc to nie jest danie dla mnie.
OdpowiedzUsuńPycha :) jajka i pieczarki to świetne połączenie :)
OdpowiedzUsuńAle mi apetytu narobiłaś tą sałatką :)
OdpowiedzUsuńCiekawa sałatka,ja kiedyś zrobiłam ze smażonych pieczarek.
OdpowiedzUsuńSuper sałatka :D
OdpowiedzUsuńProsta, a zarazem łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Coś wspaniałego na śniadanie 👍😊
OdpowiedzUsuńŚlę Tobie bardzo szczere i od serca pozdrowienia 🥰❤