Tortilla z sosem bolognese i warzywami to doskonałe połączenie, które jakiś czas temu spontanicznie powstało w mojej kuchni i pozostało na dłużej. Dlatego też postanowiłam i Was do niego przekonać. Uwielbiam sos bolognese, ale czy tylko można go podawać z makaronem? Zdecydowanie nie. Sos świetnie komponuje się z tortillą oraz dodatkiem świeżych warzyw. To danie jest banalnie proste i zaspokoi nawet największy głód. Możecie balansować składnikami. Spróbujecie?
Czas przygotowania: 10 minut
Tortilla z sosem bolognese i warzywami - składniki:
- placki tortilla
Nadzienie:
- sos bolognese (*)
- warzywa (u mnie sałata, świeża papryka, pomidor oraz ogórek kiszony)
Tortilla z sosem bolognese i warzywami - przygotowanie:
Tortille należy delikatnie podpiec na suchej patelni, a następnie na każdym placku umieścić sałatę, sos bolognese oraz uprzednio pokrojone warzywa. Dół placków zagiąć do środka i całość delikatnie zwinąć. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Tortilla z sosem bolognese i warzywami - dodatkowe informacje:
(*) Sos bolognese możecie przygotować z tego przepisu - klik zamieniając mięso kurczaka na wieprzowe.
Świetny pomysł na weekendowy obiad :) skorzystam - dziękuję
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam tortilli. Pychota.
OdpowiedzUsuńSuper propozycja! Uwielbiam robić tortillę na różne sposoby. :)
OdpowiedzUsuńo, coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńMm spaghetti zamknięte w tortilli :D MEGA!
OdpowiedzUsuńMiłego dnia! :)
Angelika
Zainspirowałaś mnie
OdpowiedzUsuńTortilla prezentuje się bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Super!!
OdpowiedzUsuń