Sałatka z paluszkami surimi i kapustą pekińską doskonale nadaje się zarówno na imprezę lub spotkanie ze znajomymi, jak także na szybki lunch oraz lekką kolację. Możecie ją przygotować tak jak ja z majonezem, albo jeżeli wolicie mniej kaloryczną wersję - z jogurtem naturalnym. Tylko kilka minut, parę składników i mamy sporą porcję pysznej sałatki. Koniecznie spróbujcie tego połączenia!
Ilość: 1 średnia miska
Czas przygotowania: 10 minut
Sałatka z paluszkami surimi i kapustą pekińską - składniki:
- 200g paluszków surimi
- 1 papryka czerwona
- 1/2 kapusty pekińskiej (małej; około 330-350g)
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
Dodatkowo:
- majonez
- sól, pieprz
Sałatka z paluszkami surimi i kapustą pekińską - przygotowanie:
Umytą i osuszoną kapustę pekińską należy drobno posiekać, paprykę i paluszki surimi pokroić w kostkę, a kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Jeśli jesteśmy w temacie sałatek, mam dla Was przydatny gadżet. Bardzo przydatny! Miska owalna Börner to świetny pomocnik. Może być używana z szatkownicą Hebel oraz samodzielnie do przygotowywania sałatki. Niewątpliwą zaletą miski jest sitko, które odcedza nadmiar wody lub soku z warzyw oraz owoców.
Wpis w ramach współpracy/testowania produktów marki Börner.
Wygląda bardzo apetycznie,jest taka kolorowa a takie jedzonko lubię. Chociaż paluszków surimi jeszcze nie jadłam....
OdpowiedzUsuńMyślę, że mogłaby mi się spodobać.
OdpowiedzUsuńBrzmi smakowicie!
OdpowiedzUsuńMyślę, że mogłaby mi posmakować taka sałatka 😊
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka 💚
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna sałatka :)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja! Jadłam te paluszki, ale nie w takiej odsłonie. :)
OdpowiedzUsuńWykorzystam ten przepis na najbliższą imprezę
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam paluszków surimi. Świetny pomysł na ich wykorzystanie!
OdpowiedzUsuń👍🙂🥗
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam żadnej salatki, Twoja wygląda apetycznie
OdpowiedzUsuń