Kremy orzechowe od dawna są ulubionym składnikiem wielu diet śniadaniowych, różnych przekąsek oraz deserów. Ich gładka konsystencja i bogaty smak zyskały wielu wielbicieli na całym świecie. Jednak z doświadczenia wiem, że wszystkie kremy orzechowe nie są takie same. Ostatnio miałam możliwość testowania kremów Good Noot, które podobno zdobywają serca wielu miłośników orzechów. Czym wyróżniają się produkty Good Noot i czy ja również uważam, że warto je wypróbować? Zapraszam do dalszej części tekstu.
Smak orzechów w każdym kęsie
Kremy orzechowe Good Noot powstają podczas produkcji rzemieślniczej w Krakowie. Wyrób ten odbywa się, że szczególną dbałością o zachowanie naturalnego smaku orzechów i ich bogactwa odżywczego. Są bez konserwantów, czy sztucznych aromatów. Do wyboru mamy wersje słodzone cukrem lub maltitolem.
Można też wybrać spośród bogatej oferty swój ulubiony smak, np. krem z pistacji, krem z migdałów, z orzechów laskowych, klasyczny z orzeszków ziemnych, czy też krem orzechowy z dodatkami.
Kremy te doskonale sprawdzą się jako dodatek do kanapek, naleśników, gofrów, tostów oraz jako składniki różnych przepisów kulinarnych. Ja ostatnio robiłam pyszne ciasteczka pistacjowe z kremem pistacjowym, które możecie zobaczyć tu - klik.
Ich gładka konsystencja sprawia, że można je wykorzystać w wielu deserach, nadając im unikalny smak.
Zdrowa alternatywa
W czasach zwiększonej uwagi poświęconej zdrowemu odżywianiu marka Good Noot wyróżnia się wśród kremów orzechowych dostępnych na rynku. Produkty te zawierają cukier lub substancje słodzące, ale jako dodatek do słodkich potraw są naprawdę pyszne. Dodatkowo sprawdzą się jako źródło białka, błonnika i cennych tłuszczów, które pomagają utrzymać odpowiedni poziom energii oraz dostarczają niezbędnych składników odżywczych.
Kremy Good Noot są dobrą opcją dla wegan, gdyż w swoim składzie nie zawierają produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dla kogo są kremy Good Noot?
Wspomniane kremy orzechowe mogą zaspokoić różnorodne gusta i potrzeby. Ich wszechstronność czyni je dobrym wyborem jako przekąska spożywana nie tylko dla przyjemności.
Jeśli ktoś z Was stawia na naturalne składniki i nie chce zrezygnować z ulubionych smaków, to koniecznie musi spróbować kremów Good Noot. Może któryś z nich stanie się tym idealnym! Wyjątkowy smak kremów sprawia, że zyskują one coraz większą popularność na rynku żywności. Ja nie jadam znanego wszystkim kremu czekoladowo-orzechowego, ze względu na skład, więc jeśli Wy także, to polecam krem z orzechów laskowych z kakao. Jest naprawdę przepyszny.
Podsumowanie
Kremy orzechowe Good Noot są bardzo smaczne i dostarczają bogatego smaku orzechów. Dzięki swojej wszechstronności można je wykorzystać na mnóstwo sposobów lub po prostu rozkoszować się ich smakiem prosto ze słoika. Jeśli szukacie produktów, które łączą wyjątkowy smak orzechów, koniecznie spróbujcie kremów Good Noot.
Wpis powstał w ramach współpracy/testowania produktów.
Myślę, że ten smak mógłby mi się spodobać.
OdpowiedzUsuńchętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńI już wiem, co zakupię mężowi na urodziny ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kremy orzechowe, tych jeszcze nie znam, ale wyglądają ciekawie.
OdpowiedzUsuńZnam te kremy :) Całą rodziną chętnie się nimi zajadamy!
OdpowiedzUsuńOjeeej! Orzechowo-kremowy raj! :D Nie jadałam nic z tej firmy, a lubię bardzo takie kremy.
OdpowiedzUsuń