Spaghetti z indykiem i pastą pindżur to idealna propozycja na smaczny i szybki obiad, którego przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut.
Pewnie wiele z Was zastanawia się czym jest pasta pindżur?
To połączenie opiekanych papryk, bakłażanów i dorodnych pomidorów.
Bardzo ją lubię nawet ze świeżym pieczywem, ale gdy nie mam czasu na czasochłonny obiad to wtedy dodaję ją do takich szybkich potraw.
Tak samo jak ser Kaszkawał, czyli najbardziej znany na świecie ser bułgarski.
Musicie go spróbować.
To kto się skusi na mój ekspresowy obiad?
Spaghetti z indykiem i pastą pindżur - składniki:
1 słoik/500g pasty pindżur
około 400g fileta z indyka (może być z kurczaka)
czubryca (opcjonalnie)
papryka słodka (u mnie wędzona)
sól pieprz
Dodatkowo:
makaron
ser do posypania (u mnie Kaszkawał)
Ponadto:
2 łyżki oleju
Spaghetti z indykiem i pastą pindżur - przygotowanie:
Umyty oraz osuszony filet z indyka pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawami.
Mięso podsmażyć na rumiano na uprzednio rozgrzanym oleju.
Następnie należy dodać pindżur.
Całość dokładnie wymieszać i poddusić około 8 minut.
W międzyczasie należy ugotować makaron.
Makaron podawać z indykiem w sosie posypany serem.
W przepisie użyłam pasty pindżur, czubrycy oraz sera Kaszkawał ze sklepu balkantito.pl.
Wygląda przepysznie, aż jestem ciekawa smaku tej pasty pindżur 😊
OdpowiedzUsuńDziękuję. Pasta ta łączy w sobie pyszny smak warzyw i polecam spróbować.
UsuńTo na pewno bardzo dobre jedzonko. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuń:)
UsuńTo już wiem co dziś na obiad, masz takie wpisy, że ślinka cieknie dziękuję Di za pomysły
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za miłe słowa.
UsuńBardzo lubię spaghetti, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńPrezentuje się smakowicie :D Pozdrawiam.
Dziękuję i również pozdrawiam.
UsuńPyszne i szybkie:) super obiad!
OdpowiedzUsuń<3
UsuńAż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuń<3
Usuń:)
OdpowiedzUsuń