Biała kiełbasa zapiekana w boczku to idealny pomysł na szybki obiad lub treściwą przekąskę, która sprawdzi się o każdej porze roku.
Biała kiełbasa kojarzy się ze świętami, ale grillowana lub podana podczas codziennego posiłku również jest smaczna.
Mój mąż lubi białą kiełbasę z chrupiącym boczkiem, więc od czasu do czasu taki duet gości na naszym stole.
Ten chrupiący boczek chyba kusi najbardziej!
Pamiętajcie, aby zwrócić uwagę na skład białej kiełbasy, ponieważ jest to podstawa wpływająca na smak dania.
Lubicie takie jedzenie?
Biała kiełbasa zapiekana w boczku - składniki:
5 białych kiełbasek
10 plastrów surowego wędzonego boczku
Biała kiełbasa zapiekana w boczku - przygotowanie:
Każdą białą kiełbasę dokładnie owinąć dwoma plastrami boczku.
Kiełbaski umieścić na ruszcie lub w naczyniu do zapiekania.
W piekarniku piec około 20-25 minut w 190 stopniach, na grillu troszkę dłużej.
(Boczek powinien być zarumieniony.)
Ja zamieniam biała na klasyczną kiełbasę i podkradam pomysł:)
OdpowiedzUsuńSuper :)
UsuńPasuje na grilla, ja jednak nie przepadam za takimi daniami. ;)
OdpowiedzUsuńA jakie dania preferujesz?
UsuńWygląda pysznie <3
OdpowiedzUsuń<3
Usuńale smaku zrobilaś
OdpowiedzUsuńCieszę się.
UsuńNiestety nie lubię boczku, ale wygląda apetycznie :P
OdpowiedzUsuń„Zapraszam także do siebie na nowy post - KLIK
Zerknę.
UsuńPycha, lubię biała kiełbaskę z chrzanem tartym :)
OdpowiedzUsuńO tak, chrzan idealnie tu pasuje.
UsuńZjadłabym raz na jakiś czas taką kiełbaskę
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNa pewno jest bardzo pyszna;)
OdpowiedzUsuńO tak!
UsuńNotka nie dla mnie bo nie jem miesa . Ale napewno ktoś inny się ucieszy .
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAle pyszniutko
OdpowiedzUsuńMiło mi!
UsuńBiałą kiełbasę lubię, aczkolwiek boczek nie bardzo. Chyba wolę inne wydanie tej kiełbasy
OdpowiedzUsuńNie wszyscy wszystko muszą lubić ;)
UsuńPyszna propozycja! <3
OdpowiedzUsuńOd dziecka mam słabość do białej kiełbasy, a w takim wydaniu musi smakować wybornie :)
<3
Usuń