środa, kwietnia 28, 2021

Serduszko z parówki i jajka


Serduszko z parówki i jajka to idealny pomysł na szybkie i cieszące oko śniadanie.
Szczególnie, kiedy przygotuje je dla nas druga osoba.
Niby zwykłe składniki, ale efekt wizualny kusi.
Dla dzieci polecam bez boczku z dodatkiem świeżych warzyw.
Parówki nie są wcale złe i od czasu do czasu można sobie na nie pozwolić.
Wystarczy czytać ich skład. 


Serduszko z parówki i jajka - składniki:

 1 parówka
1 jajko
sól, pieprz
Dodatkowo (opcjonalnie):
wędzony boczek
ser żółty
szczypiorek


Serduszko z parówki i jajka - przygotowanie:

Parówkę przeciąć wzdłuż na pół zostawiając około 1-1,5 cm.
Następnie kiełbaskę należy wygiąć do zewnątrz, aby przypominała kształt serca.
Końce spiąć wykałaczkami.
Na patelni opcjonalnie podsmażyć boczek i na wytopiony tłuszcz położyć serduszko z parówki.
W środek wbić jajko.
Całość odrobinę posolić i oprószyć pieprzem.
Po ścięciu się jajka (patelnie można przykryć, będzie szybciej) posypać startym serem oraz posiekanym szczypiorkiem.

26 komentarzy:

  1. Przepysznie, piękna prezentacja:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Słodkie takie śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale to efektownie wygląda! Pożywne i zdrowe śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. takie apetyczne śniadanie to bym sobie zjadła

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste i szybkie śniadanie. Takie lubię najbardziej. ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajna propozycja dla niejadków. Zapisuję do ulubionych. Zapraszam też na zupę pomidorową z pulpetami

    OdpowiedzUsuń
  7. Dla mnie to już wyższe gotowanie, jeśli kobieta mi je zrobi ucałuję ją serdecznie, ale lepiej abym sam tego sporządzał. -o-

    OdpowiedzUsuń
  8. Zawsze przynajmniej jak " zwykle " jedzenie jest ładnie przygotowane. Pięknie to podałaś:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger