Pasta z fasoli i pieczonego buraka to idealna propozycja na smaczny i zdrowy dodatek do świeżego pieczywa, placków, naleśników lub wafli ryżowych.
Można ją nawet połączyć z żółtkami i nadziać jajka.
Uwierzcie, że ta pasta smakuje rewelacyjnie oraz jak widzicie to także posiada apetyczny kolor!
Kto się skusi na porcję zdrowia?
Pasta z fasoli i pieczonego buraka - składniki:
100g białej fasoli konserwowej (można użyć też gotowanej)
2 buraki (średnie)
50 ml dobrej jakości oleju/oliwy
1 łyżeczka ziół prowansalskich (płaska)
sól, pieprz
Pasta z fasoli i pieczonego buraka - przygotowanie:
Buraki należy upiec w sposób jaki prezentowałam tu - klik.
Kawałki buraków, fasolę, olej/oliwę oraz zioła prowansalskie umieścić w misce i zblendować na jednolitą konsystencję.
Pastę doprawić do smaku solą z pieprzem.
Nie jadłam jeszcze takiej fasoli. Super się prezentuje.
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńBardzo fajny pomysł, super kolorek :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAleż ta pasta się fantastycznie prezentuje :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam <3
UsuńFajny pomysł na pastę na kanapki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńSuper przepis, uwielbiam takie pasty :)
OdpowiedzUsuńCieszę się.
UsuńRobiłam już pasty z fasoli, ale z taką wersja się jeszcze nie spotkałam. Na pewno zrobię, uwielbiam buraki :)
OdpowiedzUsuńCieszę się.
UsuńSamo zdrowie na ten trudny czas :) Uwielbiam smak pieczonych buraków!
OdpowiedzUsuńMy też je uwielbiamy!
UsuńWygląda bardzo apetycznie! Te kolory zwalają z nóg! Na pewno przygotuję!
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuńz burakiem to mam takie love-hate relations. Raz go uwielbiam, a innym razem mnie odrzuca :D
OdpowiedzUsuń;)
UsuńMega wegańska pasta, przepis zapisany ;)
OdpowiedzUsuń<3
Usuń