Domowe chipsy ziemniaczane to idealna propozycja dla wszystkich chipsożerców oraz miłośników słonych przekąsek.
Przyznam, że osobiście rzadko jem takie rzeczy, ale odkąd mój mąż samodzielnie zrobił domowe chipsy to śmiem twierdzić, że nie mają sobie równych i od czasu do czadu lubię je sobie pochrupać.
Ich przygotowanie jest banalnie proste oraz bardzo ekonomiczne.
Spróbujecie?
Domowe chipsy ziemniaczane - składniki:
ziemniaki
olej do głębokiego smażenia
przyprawy
Domowe chipsy ziemniaczane - przygotowanie:
Obrane ziemniaki umyć i pokroić w cienkie plasterki.
(Ja to zrobiłam za pomocą obieraczki, która jest super patentem!)
Następnie należy je kilkakrotnie przepłukać pod bieżącą wodą oraz dokładnie osuszyć.
(Dzięki temu pozbędziemy się nadmiaru skrobi.)
Chipsy smażyć na rozgrzanym oleju do momentu, aż będą lekko rumiane.
Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu oraz oprószyć ulubionymi przyprawami.
Wyglądają rewelacyjnie. Pełna profeska.
OdpowiedzUsuńMój mąż wpadł za patent z obieraczką <3
Usuńświetny pomysł; do wypróbowania
OdpowiedzUsuńPolecam.
UsuńWyszły idealne. Pomysł z obieraczką muszę wypróbować. :)
OdpowiedzUsuńPolecam serdecznie. Mój mąż wpadł na ten patent.
UsuńNo i super '_
OdpowiedzUsuń:)
UsuńUwielbiam chipsy, ale domowej roboty jeszcze nie jadłam 😊
OdpowiedzUsuńSpróbuj. Nie ma lepszych!
UsuńMy jemy czipsy od święta, chociaż je uwielbiamy. Takich domowych jeszcze nigdy nie robiłam.Ale kuszą! Muszę je spróbować zrobić :)
OdpowiedzUsuńJa jak jem to tylko domowe :D
UsuńIdealne <3
OdpowiedzUsuń<3
UsuńAle mi chęci narobiłaś. Muszę spróbować koniecznie 😜😃
OdpowiedzUsuńPolecam <3
UsuńAle pyszne, też zrobię, ale w piekarniku :)
OdpowiedzUsuńPochwal się efektem.
UsuńUwielbiam chipsy :) Juz kilka razy robiłam je sama, dzięki za przepis <3
OdpowiedzUsuńDomowe najlepsze <3
UsuńFajne takie chipsy, chociaż sama praktycznie nie jem ziemniaków :D
OdpowiedzUsuńSzczerze to ja też, ale dla takich chipsów od czasu do czasu robię wyjątek.
Usuńbardzo lubie ;)
OdpowiedzUsuńRobisz domowe?
UsuńSuper przekąska :) podziwiam jak Ci się udało tak cieniutko pokroić ziemniaki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. To proste za pomocą obieraczki do ziemniaków.
UsuńJa też bardzo rzadko jem chipsy i też ostatnio zrobiliśmy je własnoręcznie. Wyszły super pyszne i cieszę się, że mi o tym przypomniałaś 😁 ziemniaki mam więc jutro będą chipsy 😁
OdpowiedzUsuńBo domowe chipsy nie mają sobie równych.
UsuńJak ze sklepu :)
OdpowiedzUsuńSmaczniejsze <3
UsuńWyszły super, jak z co dopiero otwartej paczuszki :)
OdpowiedzUsuńW smaku nie mają porównania. A patent z obieraczką jest rewelacyjny.
UsuńWyglądają jak sklepowe, a o ile zdrowsze :)
OdpowiedzUsuńTo prawda. I dodatkowo są smaczniejsze.
UsuńWyglądają bardzo apetycznie ;D
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńFantastycznie proste do zrobienia. Można też nadać im ulubiony smak. Super!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. Miłego dnia:)
To prawda, można z nimi pokombinować. Również pozdrawiam.
UsuńRobiłam takie z mamą :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńUwielbiam chipsy, ale nigdy ich nie robiłam.
OdpowiedzUsuńPolecam!
Usuń