wtorek, sierpnia 04, 2020

Domowe chipsy ziemniaczane





Domowe chipsy ziemniaczane to idealna propozycja dla wszystkich chipsożerców oraz miłośników słonych przekąsek.
Przyznam, że osobiście rzadko jem takie rzeczy, ale odkąd mój mąż samodzielnie zrobił domowe chipsy to śmiem twierdzić, że nie mają sobie równych i od czasu do czadu lubię je sobie pochrupać.
Ich przygotowanie jest banalnie proste oraz bardzo ekonomiczne.
Spróbujecie?


Domowe chipsy ziemniaczane - składniki:

ziemniaki
olej do głębokiego smażenia
przyprawy


Domowe chipsy ziemniaczane - przygotowanie:

Obrane ziemniaki umyć i pokroić w cienkie plasterki.
(Ja to zrobiłam za pomocą obieraczki, która jest super patentem!)
 Następnie należy je kilkakrotnie przepłukać pod bieżącą wodą oraz dokładnie osuszyć.
(Dzięki temu pozbędziemy się nadmiaru skrobi.)
Chipsy smażyć na rozgrzanym oleju do momentu, aż będą lekko rumiane.
Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu oraz oprószyć ulubionymi przyprawami.


Koniecznie odwiedźcie mnie na Facebooku - klik oraz Instagramie - klik.

42 komentarze:

  1. Wyglądają rewelacyjnie. Pełna profeska.

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł; do wypróbowania

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyszły idealne. Pomysł z obieraczką muszę wypróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam serdecznie. Mój mąż wpadł na ten patent.

      Usuń
  4. Uwielbiam chipsy, ale domowej roboty jeszcze nie jadłam 😊

    OdpowiedzUsuń
  5. My jemy czipsy od święta, chociaż je uwielbiamy. Takich domowych jeszcze nigdy nie robiłam.Ale kuszą! Muszę je spróbować zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale mi chęci narobiłaś. Muszę spróbować koniecznie 😜😃

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale pyszne, też zrobię, ale w piekarniku :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam chipsy :) Juz kilka razy robiłam je sama, dzięki za przepis <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Fajne takie chipsy, chociaż sama praktycznie nie jem ziemniaków :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze to ja też, ale dla takich chipsów od czasu do czasu robię wyjątek.

      Usuń
  10. Super przekąska :) podziwiam jak Ci się udało tak cieniutko pokroić ziemniaki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. To proste za pomocą obieraczki do ziemniaków.

      Usuń
  11. Ja też bardzo rzadko jem chipsy i też ostatnio zrobiliśmy je własnoręcznie. Wyszły super pyszne i cieszę się, że mi o tym przypomniałaś 😁 ziemniaki mam więc jutro będą chipsy 😁

    OdpowiedzUsuń
  12. Wyszły super, jak z co dopiero otwartej paczuszki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W smaku nie mają porównania. A patent z obieraczką jest rewelacyjny.

      Usuń
  13. Wyglądają jak sklepowe, a o ile zdrowsze :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wyglądają bardzo apetycznie ;D

    OdpowiedzUsuń
  15. Fantastycznie proste do zrobienia. Można też nadać im ulubiony smak. Super!
    Pozdrawiam. Miłego dnia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, można z nimi pokombinować. Również pozdrawiam.

      Usuń
  16. Uwielbiam chipsy, ale nigdy ich nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger