Surówka z kapusty pak choi, pora i pomidora (nawet rym się znalazł) to niezwykle prosta propozycja na pyszny dodatek obiadowy, ale i nie tylko.
Przede wszystkim chciałam Was zapoznać z kapustą pak choi, a takie nieskomplikowane przepisy są najlepsze.
Przede wszystkim chciałam Was zapoznać z kapustą pak choi, a takie nieskomplikowane przepisy są najlepsze.
Kapusta pak choi, zwana też chińską jest coraz popularniejsza w Polsce, a sama odkąd po raz pierwszy ją spróbowałam to sięgam po nią dość często.
Nadaje się do wielu potraw na ciepło, lecz przyznam, że bardzo lubię kapustę pak choi na surowo.
W całości jest jadalna i dodatkowo niskokaloryczna!
Poza tym kapusta posiada mnóstwo pozytywnych właściwości oraz stanowi źródło błonnika, żelaza, wapnia i wielu witamin z grupy B i witaminy C.
Nadaje się do wielu potraw na ciepło, lecz przyznam, że bardzo lubię kapustę pak choi na surowo.
W całości jest jadalna i dodatkowo niskokaloryczna!
Poza tym kapusta posiada mnóstwo pozytywnych właściwości oraz stanowi źródło błonnika, żelaza, wapnia i wielu witamin z grupy B i witaminy C.
Znacie kapustę pak choi?
Prosta surówka z kapusty pak choi, pora i pomidora - składniki:
1 kapusta pak choi
1 pomidor
kawałek białej części pora
Dodatkowo:
2 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego
odrobina soku z cytryny
sól, pieprz
Prosta surówka z kapusty pak choi, pora i pomidora - przygotowanie:
Liście kapusty dokładnie umyć, osuszyć i następnie posiekać na mniejsze kawałki.
Pomidora pokroić w większą kostkę, a pora w cienkie półplasterki.
Warzywa należy umieścić w misce i połączyć ze śmietaną/jogurtem.
Surówkę doprawić sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
prosto i naprawdę pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńNie jadłam jeszcze tej odmiany kapusty :)
OdpowiedzUsuńA lubisz różne sałaty?
UsuńProsta, ale jakże dobra.
OdpowiedzUsuńTo fakt. Dziękuję.
UsuńAleż pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńSałatka <3
OdpowiedzUsuń<3
UsuńFajna surówka, jadłam kapustę na ciepło, ciekawa jestem czy na surowo też będzie mi smakować :)
OdpowiedzUsuńDla mnie smakuje i to bardzo :)
Usuńuo nie wiedziałam, że kapusta chińska ma taką fajną nazwę pak choi! :)
OdpowiedzUsuńA znasz ją?
UsuńPak Choi jadłam taką duszoną i bardzo mi smakowała. Muszę w surówce spróbować :-)
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam.
UsuńMuszę poszukać w sklepie i wypróbować - sałatka wygląda apetycznie. Zaciekawiłaś mnie :). Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńCieszę się. U mnie jest w Biedronce. Daj znać czy i Ci smakuje.
UsuńNigdy nie jadłam takiej kapusty:)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować :)
UsuńMniam, takie surówki to ja lubię :)
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńUwielbiam porę, mimo że bekam po niej siarczyście. Z kapustą pekińską i pomidorami brzmi przepysznie
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWidziałam ją w Lidlu i tak się zastanawiałam. Kolejny raz jak będę, to wezmę na spróbowanie ;)
OdpowiedzUsuńI daj znać czy i Tobie posmakowała :)
UsuńŚwietna,koniecznie muszę zrobić :-)
OdpowiedzUsuńPolecam.
UsuńPrzepyszna.Polecam
OdpowiedzUsuńMiło mi.
Usuń