piątek, stycznia 03, 2020

Ciasteczka cynamonowe z miodem





Ciasteczka cynamonowe z miodem pojawiają się w moim domu bardzo często, choć w okresie jesienno-zimowym obowiązkowo!
Są niezwykle proste, szybkie, odrobinę puszyste i delikatnie kruche.
Ich cynamonowy smak niezwykle kusi, a aromat roznosi się po całym mieszkaniu.
Koniecznie sami to sprawdźcie!


Ciasteczka cynamonowe z miodem - składniki:

(około 32 sztuki w zależności od wielkości)
160g mąki pszennej/orkiszowej
100g cukru/ksylitolu
1 łyżka miodu
1 jajko
50g masła
1,5 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej


Ciasteczka cynamonowe z miodem - przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w misce oraz wyrobić na jednolitą masę.
Następnie ciasto należy rozwałkować na grubość około 4-5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty.
Ciasteczka przełożyć na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 8-10 minut w 180 stopniach.

26 komentarzy:

  1. Ależ takie ciasteczka muszą być pyszne. Mniam, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  2. widzę że wyszły naprawdę fajnie, jakie puszyste!

    OdpowiedzUsuń
  3. musze wypróbowac ten przepis, wyglada prosto a z checia bym akie zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają smakowicie! I tak bożonarodzeniowo jeszcze!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie i aromatycznie, idealna przegryzka do gorącej herbatki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda naprawdę apetycznie i z pewnością tak smakują. ;)
    Szczęśliwego Nowego Roku. ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Cudne misie! Wyglądają na bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. W jakiej postaci masła trzeba użyć

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger