Ciasteczka cynamonowe z miodem pojawiają się w moim domu bardzo często, choć w okresie jesienno-zimowym obowiązkowo!
Są niezwykle proste, szybkie, odrobinę puszyste i delikatnie kruche.
Ich cynamonowy smak niezwykle kusi, a aromat roznosi się po całym mieszkaniu.
Koniecznie sami to sprawdźcie!
Ciasteczka cynamonowe z miodem - składniki:
(około 32 sztuki w zależności od wielkości)
160g mąki pszennej/orkiszowej
100g cukru/ksylitolu
1 łyżka miodu
1 jajko
50g masła
1,5 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Ciasteczka cynamonowe z miodem - przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w misce oraz wyrobić na jednolitą masę.
Następnie ciasto należy rozwałkować na grubość około 4-5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty.
Ciasteczka przełożyć na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 8-10 minut w 180 stopniach.
Ależ takie ciasteczka muszą być pyszne. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńOj są! Polecam.
Usuńwidzę że wyszły naprawdę fajnie, jakie puszyste!
OdpowiedzUsuńTak <3 Polecam.
Usuńmusze wypróbowac ten przepis, wyglada prosto a z checia bym akie zjadła:)
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam i czekam na efekt.
UsuńTakie ala pierniczki :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWyglądają smakowicie! I tak bożonarodzeniowo jeszcze!
OdpowiedzUsuń;)
UsuńPyszne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuńjakie sliczne
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńPysznie i aromatycznie, idealna przegryzka do gorącej herbatki :)
OdpowiedzUsuń<3
UsuńLubię takie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńSą mega smaczne.
UsuńWygląda naprawdę apetycznie i z pewnością tak smakują. ;)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku. ;)
Dziękuję i wzajemnie <3
UsuńCudne misie! Wyglądają na bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńByły! Dziękuję!
UsuńMyślę, że bardzo by smakowały mojemu chłopakowi :)
OdpowiedzUsuńMoże mu je upieczesz? ;)
UsuńW jakiej postaci masła trzeba użyć
OdpowiedzUsuńMiękkiego bez rozpuszczania.
Usuń