Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki to pyszna propozycja, która idealnie urozmaici każde danie obiadowe.
Jest bardzo prosta w przygotowaniu, pełna witamin oraz dodatkowo bardzo ładnie prezentuje się na talerzu.
Przyznam, że taką surówkę lubię podjadać w wersji solo i często przygotowuję ją z różnymi olejami tłoczonymi na zimno.
Samo zdrowie.
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki - składniki:
1 kapusta pekińska (średnia)
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki zielonej
Dodatkowo:
około 4-5 łyżek oleju/oliwy
1-2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki - przygotowanie:
Kapustę pekińską należy drobno poszatkować, a paprykę pokroić w niewielką kostkę.
Całość przełożyć do miski i połączyć z olejem oraz sokiem z cytryny.
Gotową surówkę doprawić za pomocą soli i pieprzu.
Prosta, pyszna i zdrowa :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak!
UsuńUwielbiam podjadać takie surówki.
OdpowiedzUsuńZdrowo :)
UsuńUwielbiam każdy rodzaj surówki z kapustą pekińską :) Ta wygląda pięknie i kolorowo, a wiadomo barwy zachęcają do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńUwielbiam takie surówki 😍
OdpowiedzUsuńJa również ;)
UsuńBardzo lubię takie kolorowe sałatki! :)
OdpowiedzUsuńJa również. Zdrowo :)
UsuńSurówka <3
OdpowiedzUsuńLubisz? :D
UsuńAle ja dawno nie jadłem kapusty pekińskiej!
OdpowiedzUsuńPoleca się pyszna surówka ;)
UsuńPięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńUwielbiam takie surówki :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się, bo to samo zdrowie ;)
UsuńPycha, bardzo zdrowa i kolorowa sałatka :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się i dziękuję :*
UsuńTo zmora mojego dzieciństwa ;) mama robiła podobną ;)
OdpowiedzUsuńNie lubisz takiego połączenia?
Usuń