Sałatka z buraczków, fasolki szparagowej i jajek to bardzo prosta propozycja, która idealnie sprawdzi się przy każdej okazji.
Kiedyś powstała podczas tzw. "czyszczenia lodówki" i od tamtej pory dość często gości na moim stole.
Sałatka jest naprawdę smaczna, więc za każdym razem znika ekspresowo, dlatego polecam jej przygotowanie z podwójnej lub nawet potrójnej ilości składników.
A tu macie przepis na pysze buraczki pieczone - klik.
Polecam!
(2-3porcje)
2-3 upieczone/ugotowane buraki (średnie)
2 jajka ugotowane na twardo
100g ugotowanej/konserwowej fasolki szparagowej
1/2 cebuli
Dodatkowo:
sól, pieprz
majonez
Buraczki oraz jajka pokroić w kostkę, cebulę posiekać, a fasolkę, jeśli została ugotowana w całości należy przekroić na 2-3 części.
Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z odrobiną soli, pieprzu oraz z majonezem.
W razie potrzeby sałatkę doprawić do smaku.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
bardzo apetyczny miks składników :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńDawno nie jadłam takiej sałatki.
OdpowiedzUsuńMoże warto to nadrobić?
UsuńZ taką sałatką nie miałam do czyniania :)
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować.
UsuńBardzo lubię takie sałateczki, więc z chęcią bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńPrezentuje się bardzo apetycznie. Chętnie spróbuje połączenia buraczków z fasolką :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapewniam, że naprawdę warto!
UsuńNa takie połączenie bym nie wpadła ;)
OdpowiedzUsuńPolecam ;)
Usuń