Jeśli szukacie inspiracji na szybkie placuszki to dobrze trafiliście!
Właśnie polecają się Wam racuchy bananowo-jaglane z czereśniami, które są naprawdę przepyszne oraz nie zawierają cukru i mąki.
To idealna propozycja na bezglutenowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia.
W sumie, jeśli nie zwracacie uwagi na gluten to możecie przygotować je z dowolnych płatków.
Placki smakują tak rewelacyjnie, że ekspresowo znikają w wersji solo, bez zbędnych sosów i słodzideł.
Banan idealnie komponuje się z czereśniami, a puszystą oraz wilgotną konsystencja każdego placka polubią zarówno dzieci, jak i dorośli.
Polecam!
(około 5 sztuk)
1/2 banana
1 jajko
3 łyżki płatków jaglanych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
1 garść czereśni
Ponadto:
odrobina tłuszczu do smażenia
Banana należy rozdusić widelcem na jednolitą konsystencję, a następnie dokładnie połączyć z jajkiem, płatkami oraz proszkiem do pieczenia.
Na końcu do masy wmieszać czereśnie uprzednio pokrojone na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki wykładać odpowiednie porcje ciasta.
Dosmażyć jeszcze przez chwilkę.
(1 solidna łyżka stołowa na 1 placek.)
Racuchy smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni i ostrożnie przewrócić na drugą
stronę.Dosmażyć jeszcze przez chwilkę.
Mam wszystkie składniki, więc będę musiała wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam i czekam na efekt.
UsuńRacuchy przysmak każdego dziecka .pyszniutkie
OdpowiedzUsuńTo fakt. Dziękuję.
Usuńmega te placuszki! a dodatek czereśni to strzał w 10!
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :*
UsuńPycha ;-D
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuń