Koktajl jogurtowy z bananem i malinami to pyszna propozycja nie tylko na upalne dni, ponieważ można go przygotować z malinami mrożonymi o każdej porze roku.
To taka mała dawka zdrowia, która posmakuje małym i dużym.
Polecam!
Ps. W przepisie użyłam domowego jogurtu naturalnego (*).
Więcej szczegółów przeczytacie na końcu posta.
(1 duża lub 2 mniejsze porcje)
300 ml jogurtu naturalnego
1 banan
1 solidna garść malin (świeżych lub mrożonych)
Wszystkie składniki zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Całość przelać do szklanek/kubka i ewentualnie udekorować według uznania.
Koktajl najlepiej spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
(*) Już Wam wspominałam o produktach firmy Vivo - Zakwaski Vivo.
Często z nich korzystam - mimo, że sklepowy asortyment jogurtów jest bardzo szeroki i możemy zakupić jogurty o dobrym składzie.
Jednak uwierzcie, ze domowy jogurt jest zdecydowanie zdrowszy,
smaczniejszy oraz tańszy oraz z pewnością nie zawiera żadnych konserwantów.
Dodatkowym atutem jest fakt, że można przyrządzić go z mleka zwierzęcego
(np. krowiego, koziego) lub roślinnego (np. kokosowego, sojowego,
migdałowego).
To nie jest trudne - wystarczy zaopatrzyć się w odpowiednie szczepy bakterii, znaleźć kilka minut i już.
Zerknijcie na proces przygotowania takiego jogurtu - klik.
Prawda, że to proste?
Orzeźwiający :)
OdpowiedzUsuńFakt :)
UsuńFajny przepis na lato:**Buziaczki!
OdpowiedzUsuńDziękuję :*
Usuńzdrowo, lekko i pysznie:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń