"Sztuka gotowania" to najnowsza książka Niki Segnit, której premiera miała miejsce całkiem niedawno, czyli 5 czerwca.
Kim jest Niki Segnit?
To mieszkająca z mężem w Londynie dziennikarka z przeszło dwudziestoletnim doświadczeniem w branży FMCG, gdzie specjalizowała się w wymyślaniu nowych smaków i typów żywności w wielkich korporacjach.
Pisze też felietony do The Times.
To mieszkająca z mężem w Londynie dziennikarka z przeszło dwudziestoletnim doświadczeniem w branży FMCG, gdzie specjalizowała się w wymyślaniu nowych smaków i typów żywności w wielkich korporacjach.
Pisze też felietony do The Times.
To również autorka przetłumaczonego na kilkanaście języków „Leksykonu smaków", który został okrzyknięty prawdziwą rewolucją w przewidywalnym świecie książek kucharskich.
"Sztuka gotowania" to kolejna propozycja Niki Segnit przeznaczona dla odkrywców, którzy wraz z autorką zechcą wybrać się w niezwykłą podróż po świecie smaków i aromatów oraz odważą się odwiedzić nieznane kulinarne krainy.
Książka została napisana prostym oraz zrozumiałym językiem i zawiera 77 podstawowych przepisów, które po opanowaniu pozwolą każdemu adeptowi na własną improwizację w kuchni.
Wtedy wszystkie miarki, proporcje i połączenia okażą się zbędne!
Książka została podzielona na 12 rozdziałów:
Oprócz podstawowych receptur jest także pełna inspirujących opowieści, cytatów, recenzji oraz ciekawostek.
Wiedza autorki przeplata się z osobistymi
historiami i anegdotami, które nierzadko wywołują uśmiech na twarzy czytelnika.
To właśnie te dodatki czynią z tego praktycznego poradnika bardzo ciekawą lekturę.
Podsumowanie:
„Sztuka gotowania" to książka, którą powinna posiadać każda osoba, która zaczyna swoją przygodę w kuchni.
Jednakże tym zaawansowanym także ją polecam jako świetne źródło inspiracji.
Uwierzcie, że naprawdę wystarczy poznać podstawowe zasady przepisów, dzięki czemu wszelkie miary oraz proporcje nie będą potrzebne do przygotowania pysznej potrawy.
Książka doskonale uczy eksperymentowania i zabawy smakami - co daje więcej swobody i przyjemności podczas gotowania.
Książka doskonale uczy eksperymentowania i zabawy smakami - co daje więcej swobody i przyjemności podczas gotowania.
Sama uwielbiam tak właśnie robić!
Koniecznie zaopatrzcie się w tą pozycję!
Polecam!
Dane o książce:
Autor: Niki Segnit
Liczba tron: 624
Format: 16 x 23,5 cm
Oprawa: twarda
Format: 16 x 23,5 cm
Oprawa: twarda
Data premiery: 05.06.2019
Wydawnictwo: Buchmann
Wydawnictwo: Buchmann
Chętnie bym się zapoznała z tą książką :)
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam!
Usuń