Odkąd sięgam pamięcią w moim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te z majonezem.
Kiedyś przyrządzała je moja mama, a teraz ja kontynuuję tradycję.
Są pyszne i idealnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu.
Polecam!
3-4 czerwone buraki
1 cebula
Dodatkowo:
majonez
sól, pieprz
majonez
sól, pieprz
Opcjonalnie:
odrobina cukru
Buraki należy upiec lub ugotować, a po ostudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę drobno posiekać oraz następnie dodać do buraków.
Całość połączyć z majonezem i doprawić do smaku.
Tak przygotowane buraczki najlepiej smakują po uprzednim schłodzeniu w lodówce.
Takich nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam od dzieciństwa :)
UsuńPyszne buraczki 😊
OdpowiedzUsuńOj taaak, dziękuję :)
UsuńWygląda nieźle:)
OdpowiedzUsuńSą pyszne :D
UsuńJadłam taką sałatkę gdzie był jeszcze czosnek, też z majonezem
OdpowiedzUsuń:)
Usuń