środa, marca 06, 2019

Buraczki z majonezem




Odkąd sięgam pamięcią w moim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te z majonezem.
Kiedyś przyrządzała je moja mama, a teraz ja kontynuuję tradycję.
Są pyszne i idealnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu.
Polecam!

3-4 czerwone buraki
1 cebula
Dodatkowo:
majonez
sól, pieprz
Opcjonalnie:
odrobina cukru

Buraki należy upiec lub ugotować, a po ostudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
 Cebulę drobno posiekać oraz następnie dodać do buraków.
Całość połączyć z majonezem i doprawić do smaku.
Tak przygotowane buraczki najlepiej smakują po uprzednim schłodzeniu w lodówce.

8 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger