Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie chrupiące, niezbyt słodkie i delikatne w smaku.
Doskonale nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej, ale wtedy należy pamiętać, aby użyć mąki oraz czekolady niezawierającej glutenu.
Koniecznie spróbujcie, a zapewniam, że bardzo Wam posmakują!
(około 9-10 sztuk)
150g płatków jaglanych
100g masła/margaryny
50g mąki jaglanej (w wersji z glutenem może być też pszenna)
50g cukru
1 jajko
Dodatkowo:
1 łyżka kakao (płaska)
50g czekolady białej
Płatki, masło/margarynę, mąkę, cukier, kakao oraz jajko należy umieścić w misce i dokładnie połączyć za pomącą dłoni.
Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę.
Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Piec około 18 minut w 180 stopniach.
(Ciasteczka powinny być lekko zapieczone.)
mniam, ale apetyczne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńU mnie dziś też były ciasteczka, ale z białą czekoladą :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak ciasteczka ;)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńO teraz zauważyłam, że tu też jest biała czekolada ;)
OdpowiedzUsuńWiemy co dobre :)
UsuńNa pewno fajnie takie schrupać :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne i chrupiące!
UsuńU mnie ( o dziwo!) ciasteczka wypieka chłopak :D
OdpowiedzUsuńMoże mi kiedyś mąż upiecze ;)
Usuń