czwartek, lipca 12, 2018

Wegańskie placuszki bananowo-kakaowe z guaraną



Jeśli szukacie pomysłu na smaczne oraz zdrowe śniadanie, które doda Wam także energii to te placuszki będą świetną propozycją.
Sprawdzą się również w przypadku osób będących na diecie wegańskiej.
Guarana posiada silne właściwości pobudzające z uwagi na wysoką zawartość kofeiny (ok. 2,5g/100g) oraz poprawia funkcjonowanie układu nerwowego, co przejawia się lepszą koncentracją i zapamiętywaniem.
Kakao z bananem także nie jest obojętne dla naszego organizmu.
Placuszki smakują naprawdę rewelacyjnie, są delikatne i świetnie skomponowane smakowo.
 Polecam!

(6-7 sztuk)
1,5 banana (około 170g)
3 łyżki mleka roślinnego (u mnie kokosowe)
2 łyżki mąki pszennej (płaskie)
1 łyżka kakao
1 łyżeczka guarany
Ponadto:
olej do smażenia

Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę.
(Mogą pozostać kawałeczki banana.)
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron.
(Są delikatne, więc należy uważać przy przewracaniu.)

Mleczko kokosowe oraz guarana pochodzą ze sklepu Radix-Bis.

4 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger