Jeśli lubicie tradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku.
Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle.
Smakują naprawdę rewelacyjnie.
Polecam!
5 plastrów schabu (u mnie około 560g, czyli niewielkich)
1 łyżka chrzanu ze słoiczka
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
Do panierowania:
mąka pszenna
1 jajko
bułka tarta
Ponadto:
masło do smażenia
Schab należy rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa, a chrzan dokładnie wymieszać z musztardą.
Każdy kawałek mięsa delikatnie natrzeć przyprawami, posmarować mieszanką chrzanowo-musztardową i kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
(Czas smażenia zależy od grubości kotletów.)
Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
(Czas smażenia zależy od grubości kotletów.)
pycha:)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńPyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńWyglądają bardzo apetycznie, warto spróbować czegoś nowego.
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńPychotka, tradycyjne mojej rodzinie się znudziły, to będzie niespodzianka.
OdpowiedzUsuńPochwal się efektem!
UsuńPychotka, tradycyjne mojej rodzinie się znudziły, to będzie niespodzianka.
OdpowiedzUsuńPochwal się efektem!
UsuńOooooo...
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam!
A tu się zapowiada apetycznie...
:)
:)
Usuńoo fajne, tak jeszcze nie robiłam
OdpowiedzUsuńPolecam.
Usuńwyszły pyszne :) polecam
UsuńSuper. Masz może zdjęcie?
Usuń