"Sekrety dekoracji z warzyw i owoców" to książka Łukasza Szewczyka i Piotra Wasika, którą można nabyć na stronie księgarni TaniaKsiążka.pl.
Znajdziecie tam również mnóstwo ciekawych poradników i nie tylko.
Obaj panowie są mistrzami oraz posiadają wiele medali w carvingu, czyli sztuce rzeźbienia w owocach i warzywach.
Ładnie podana potrawa kusi i sprawia, że można "jeść oczami".
Zgodzicie się ze mną?
Pewnie większość z Was najbardziej stara się podczas różnego rodzaju uroczystości, gdzie potrawy podawane są w pięknej zastawie, stół jest elegancko nakryty, a serwetki umiejętnie złożone.
Wtedy dodatkowo ozdabia się sałatki i inne pyszności zaserwowane na stole.
Wszakże każdy chce, aby potrawy zaserwowane gościom wzmożyły ich apetyt oraz wzbudziły zachwyt zanim jeszcze czegokolwiek spróbują.
Moja mama potrafiła wyczarować cuda z owoców i warzyw, a ja robię to pobieżnie.
Po pierwsze wymaga to cierpliwości i umiejętności, a po drugie potrzebna jest też chwila na skupienie się, co przy mojej córce zdarza się dość rzadko.
Mimo wszystko staram się i szukając ciekawych inspiracji z przyjemnością mogę Wam polecić nowość na rynku wydawniczym, czyli wspomnianą książkę "Sekrety dekoracji z warzyw i owoców".
Poradnik zawiera aż 86 dekoracji z warzyw i owoców, a wszystko przedstawione na 573 fotografiach.
Sposób przygotowania poszczególnych ozdób został przedstawiony "krok po kroku" - z precyzyjnym opisem, który zrozumie każdy!
Oprócz tego w książce znajduje się wiele rad ekspertów oraz informacje o narzędziach i sposobach przechowywania dekoracji.
Autorzy starali się zaprezentować proste, ale niezwykle efektowne propozycję, z którymi mogłaby poradzić sobie każda osoba.
Ważne jest to, aby zaopatrzyć się w potrzebne narzędzia.
Zresztą wszystko jest dokładnie opisane na początku książki.
Wszystkie instrukcje wykonania dekoracji zawierają w opisie podstawowe narzędzia i surowce oraz przedmioty i składniki opcjonalne, które będą potrzebne do stworzenia konkretnego cuda.
Prawda, że takie dekoracje są przepiękne?
"Sekrety dekoracji z warzyw i owoców" ta idealnie sprawdzi się wśród osób, które zajmują się dekoracją potraw na różnego rodzaju większych przyjęciach, konferencjach, czy w restauracjach.
Powinni również ją posiadać wszyscy Ci, których pasją jest gotowanie oraz wyjątkowe podanie posiłku.
Dzięki tej pozycji można naprawdę zrobić wielkie wrażenie przed rodziną oraz znajomymi.
I nie należy przejmować się, że przygotowanie dekoracji jest zbyt trudne, ponieważ książka precyzyjnie opisuje poszczególne etapy oraz wszystko obrazuje dokładnymi zdjęciami.
Polecam!
Powinni również ją posiadać wszyscy Ci, których pasją jest gotowanie oraz wyjątkowe podanie posiłku.
Dzięki tej pozycji można naprawdę zrobić wielkie wrażenie przed rodziną oraz znajomymi.
I nie należy przejmować się, że przygotowanie dekoracji jest zbyt trudne, ponieważ książka precyzyjnie opisuje poszczególne etapy oraz wszystko obrazuje dokładnymi zdjęciami.
Polecam!
Dane o książce:
Autorzy: Łukasz Szewczyk i Piotr Wasik
Liczba tron: 96
Format: 14,5 x 21 cm
Oprawa:miękka
Format: 14,5 x 21 cm
Oprawa:miękka
Rok wydania: 2018
Wydawnictwo: Pracownia Sztuki Kulinarnej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!