"Żywność probiotyczna" to książka Donny Schwenk, którą można nabyć na stronie Wydawnictwa Vital.
Kim jest autorka?
Donna Schwenk przez 10 lat była przewodniczącą oddziału Weston A. Price Foundation, międzynarodowej fundacji zajmującej się przywracaniem bogatego w składniki odżywcze pożywienia do diety człowieka poprzez edukację i badania.
To autorka licznych prac, które zostały przedstawione w radiu, telewizji oraz popularnych magazynach.
Wracając do książki...
Autorka ujawniła w niej związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i dolegliwościami
takimi jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita
drażliwego i wiele innych przypadłości.
Podpowiada, jak się ich pozbyć spożywając probiotyczne produkty, które można przygotować samodzielnie w domu.
Dodatkowo podaje trzytygodniowy plan żywieniowy oraz liczne przepisy z dodatkiem żywności probiotycznej.
Książka została podzielona na części:
Pierwsza z nich to wielka skarbnica wiedzy, mnóstwa informacji i wskazówek o żywności probiotycznej.
Znajduje się tu także opis wielu chorób.
Druga część zawiera ponad 100 przepisów na smaczne i proste potrawy.
Mieszą się tu receptury na zdrowe śniadania i koktajle, sosy i przystawki, dania główne, różne dodatki i sałatki, desery oraz pyszne napoje.
Wszystkie przepisy nie są zbyt skomplikowane, więc zapewniam, że każdy sobie z nimi poradzi.
Uwzględniają też ilość porcji w danej potrawie.
Prawda, że wszystko wygląda apetycznie?
Podsumowanie...
Całą książkę przeczytałam z zaciekawieniem i przyznam, że zawiera mnóstwo przydatnych rzeczy, a w szczególności dla osób, którym zależy na własnym zdrowiu.
Zawsze ceniłam probiotyki i uświadomiłam sobie, że sporo ich jest w mojej kuchni.
Właściwości jabłek, brokułów, cebuli, czy miodu są naprawdę korzystne!
Naturalna żywność jest gwarancją zdrowia!
Polecam.
Dane o książce:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!