Kasza jaglana połączona z czekoladą jest tak pyszna, że można ją jeść bez żadnych dodatków.
Uwielbiam również przekładać nią wafle, które smakują naprawdę rewelacyjne.
Jeśli podmienicie czekoladę mleczną na gorzką to wafelki będą bardziej fit.
Użyłam do nich bezcukrowych listków waflowych, ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą.
Koniecznie spróbujcie!
1 opakowanie listków waflowych
Masa:
100g kaszy jaglanej
100g czekolady mlecznej
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie przelać do kaszy i zblendować do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Wafle obficie posmarować masą i złożone obwinąć folią aluminiową lub spożywczą.
Całość włożyć do lodówki i obciążyć jakimś ciężkim przedmiotem.
Po schłodzeniu pokroić według uznania.
Całość włożyć do lodówki i obciążyć jakimś ciężkim przedmiotem.
Po schłodzeniu pokroić według uznania.
Mój Tato byłby w siódmym niebie xD
OdpowiedzUsuńLubi zdrowo czy wafle?
UsuńWow! Super fit przepis! Muszę spróbować koniecznie :)
OdpowiedzUsuńPolecam i czekam na efekt <3
UsuńWafle właśnie się chłodzą, wygląda pysznie:) Jutro spróbujemy.
OdpowiedzUsuńSuper. Czekam na zdjęcie :)
UsuńUwielbiam kaszę jaglaną - super pomysł😛
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam!
Usuńwłaśnie dziś zrobiłam takie wafle, są smaczne, ale po 2 godzinach w lodówce strasznie zmiękły. Nie mają wcale chrupkości.
OdpowiedzUsuńA masa była ciepła?
Usuńtak, była letnia, ale nie gorąca, po przełożeniu wafle włożyłam do lodówki
UsuńOne całkowicie chrupkie nie będą, ale też nie powinny być zbyt miękkie. Ja zawsze robię z letnią masą i mocno nie rozmiękają :(
OdpowiedzUsuńDzięki za radę, spróbuję je któregoś dnia zrobić, bo bardzo smaczne i zdrowe
OdpowiedzUsuńCieszę się. Z masy możesz również porobić deserki :) Pozdrawiam.
Usuń