piątek, marca 30, 2018

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej (tylko 3 składniki)





Kasza jaglana połączona z czekoladą jest tak pyszna, że można ją jeść bez żadnych dodatków.
Uwielbiam również przekładać nią wafle, które smakują naprawdę rewelacyjne.
Jeśli podmienicie czekoladę mleczną na gorzką to wafelki będą bardziej fit.
Użyłam do nich bezcukrowych listków waflowych, ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą.
Koniecznie spróbujcie!

1 opakowanie listków waflowych
Masa:
100g kaszy jaglanej 
100g czekolady mlecznej

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie przelać do kaszy i zblendować do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Wafle obficie posmarować masą i złożone obwinąć folią aluminiową lub spożywczą.
Całość włożyć do lodówki i obciążyć jakimś ciężkim przedmiotem.
Po schłodzeniu pokroić według uznania.

14 komentarzy:

  1. Mój Tato byłby w siódmym niebie xD

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow! Super fit przepis! Muszę spróbować koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wafle właśnie się chłodzą, wygląda pysznie:) Jutro spróbujemy.

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam kaszę jaglaną - super pomysł😛

    OdpowiedzUsuń
  5. właśnie dziś zrobiłam takie wafle, są smaczne, ale po 2 godzinach w lodówce strasznie zmiękły. Nie mają wcale chrupkości.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, była letnia, ale nie gorąca, po przełożeniu wafle włożyłam do lodówki

      Usuń
  6. One całkowicie chrupkie nie będą, ale też nie powinny być zbyt miękkie. Ja zawsze robię z letnią masą i mocno nie rozmiękają :(

    OdpowiedzUsuń
  7. Dzięki za radę, spróbuję je któregoś dnia zrobić, bo bardzo smaczne i zdrowe

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się. Z masy możesz również porobić deserki :) Pozdrawiam.

      Usuń

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger