Kawa z masłem orzechowym?
A czemu nie! Jeśli rezygnujecie ze śniadań, a kawa to pierwsza rzecz, o
której myślicie po przebudzeniu, to może pomyślcie o jej zdrowszej
wersji? Kawa z dodatkiem masła orzechowego jest idealną propozycją na
rozpoczęcie dnia z wigorem, ponieważ nic tak nie pobudza, jak kofeina
połączona z naturalnym tłuszczem. I co więcej... taki napój niezwykle
syci! Masło orzechowe rewelacyjnie łączy się z gorzkimi smakami oraz
jest wielką skarbnicą wielu witamin i minerałów. Smacznego!
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 5 minut
Kawa z masłem orzechowym - składniki:
- 1/2 szklanki świeżo zaparzonej, mocnej kawy (u mnie 1 szklanka = 250 ml)
- 3/4 szklanki (lub według upodobań)
- 2-3 łyżeczki masła orzechowego
Opcjonalnie:
- syrop z agawy do posłodzenia (można użyć dowolnego "słodzidła")
Kawa z masłem orzechowym - przygotowanie:
Mleko przelać do rondelka i podgrzać z masłem orzechowym, a następnie zblendować, aby było bardziej jednolite.
(Etap blendowania można pominąć.)
Całość przelać do kubka z zaparzoną kawą, wymieszać i dosłodzić według smaku. Ja dodatkowo napój posypuję cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!