poniedziałek, stycznia 15, 2018

Kawa z masłem orzechowym (pobudza i syci)


Kawa z masłem orzechowym? A czemu nie! Jeśli rezygnujecie ze śniadań, a kawa to pierwsza rzecz, o której myślicie po przebudzeniu, to może pomyślcie o jej zdrowszej wersji? Kawa z dodatkiem masła orzechowego jest idealną propozycją na rozpoczęcie dnia z wigorem, ponieważ nic tak nie pobudza, jak kofeina połączona z naturalnym tłuszczem. I co więcej... taki napój niezwykle syci!  Masło orzechowe rewelacyjnie łączy się z gorzkimi smakami oraz jest wielką skarbnicą wielu witamin i minerałów. Smacznego!

Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 5 minut


Kawa z masłem orzechowym - składniki:

 
  • 1/2 szklanki świeżo zaparzonej, mocnej kawy (u mnie 1 szklanka = 250 ml)
  • 3/4 szklanki (lub według upodobań)
  • 2-3 łyżeczki masła orzechowego

Opcjonalnie:

  • syrop z agawy do posłodzenia (można użyć dowolnego "słodzidła") 
 
 

Kawa z masłem orzechowym - przygotowanie:

 
Mleko przelać do rondelka i podgrzać z masłem orzechowym, a następnie zblendować, aby było bardziej jednolite.
(Etap blendowania można pominąć.)
Całość przelać do kubka z zaparzoną kawą, wymieszać i dosłodzić według smaku. Ja dodatkowo napój posypuję cynamonem. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger