Sałatka jest przepyszna i jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu.
Posiada apetyczny różowy kolor oraz delikatny sosik od fety.
Idealnie komponuje się z daniami mięsnymi jak i również szybko znika w wersji solo.
Możecie ją posypać orzechami włoskimi.
Pycha!
4 ugotowane/upieczone buraki (średnie) (*)
1 opakowanie sera feta (270g)
1 opakowanie sera feta (270g)
3-4 łyżki oliwy
5-6 łyżek octu/soku z cytryny
pieprz
Buraki należy pokroić w kostkę lub tak jak ja - w plasterki, a następnie na kilka części.
pieprz
Buraki należy pokroić w kostkę lub tak jak ja - w plasterki, a następnie na kilka części.
(Lubię używać mojej szatkownicy.)
Fetę pokroić w kostkę i dodać do buraków.
Całość wymieszać z oliwą oraz octem i doprawić do smaku.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.
(*) Możecie użyć buraków marynowanych i wtedy zrezygnować z octu/soku z cytryny.
Sałatka powinna być dość kwaśna.
Ja uwielbiam buraki pieczone - klik, ponieważ takie lubię najbardziej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!