Już Wam wspominałam, że wafle domowe w moim domu są jak najbardziej pożądane...
Gdy nie mam czasu (a przy mojej córeczce to standard) - robię takie, których przygotowanie naprawdę zajmują tylko chwilę.
Tym razem użyłam (i często używam) gotowej masy orzechowej, która sprawia, że wafelki są przeeepyszne!
Taka puszka bez problemu wystarcza na dużą paczkę wafli i nie trzeba nic dodawać, mieszać.
A jeśli lubicie orzeszki - to o czym tu pisać...?
Opcjonalnie wafle można udekorować polewą czekoladową.
Zapewniam, że obie opcje znikają w oka mgnieniu!
Polecam!
Tu znajdziecie inne moje wafelkowe propozycje - klik.
1 paczka wafli tortowych (*)
Do przełożenia:
1 puszka masy orzechowej (560g)
Opcjonalnie:
polewa czekoladowa
Wafle przełożyć masą i złożone obwinąć folią aluminiową lub spożywczą.
Całość włożyć do lodówki - obciążając jakimś ciężkim przedmiotem.
Po schłodzeniu pokroić według uznania i opcjonalnie udekorować polewą czekoladową.
Po schłodzeniu pokroić według uznania i opcjonalnie udekorować polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!