Czy można zjeść pyszny obiad przygotowany w zaledwie 15 minut?
Oczywiście, że tak i przyznam, że nawet w wersji nieco luksusowej, czyli z ekskluzywnych składników o dobrej jakości.
Warto zrobić sobie taką ekspresową ucztę!
Prezentowane danie jest naprawdę rewelacyjne i doskonale nadaje się na jesienne dni, ale i nie tylko.
Ależ ono kusi swym niepowtarzalnym aromatem...
Polecam!
1 pierś z kurczaka (podwójna)
papryka słodka
sól, pieprz
1 łyżka masła z białymi truflami
1 słoiczek kremu/sosu dyniowego (280g)
Dodatkowo:
makaron pappardelle
Opcjonalnie:
natka pietruszki do posypania
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z odrobiną soli, pieprzu oraz słodkiej papryki.
Mięso podsmażyć na maśle truflowym - do momentu aż będzie delikatnie rumiane.
Mięso podsmażyć na maśle truflowym - do momentu aż będzie delikatnie rumiane.
W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron - powinien być al dente.
Do kurczaka dodać krem dyniowy oraz kilka łyżek wody z ugotowanego makaronu.
Całość wymieszać.
Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem z kurczakiem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Do kurczaka dodać krem dyniowy oraz kilka łyżek wody z ugotowanego makaronu.
Całość wymieszać.
Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem z kurczakiem i posypać posiekaną natką pietruszki.
(Makaron można również wmieszać do sosu.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!