Pyszny i prosty likier (nalewka), który świetnie smakuje i efektownie wygląda, lecz zapewniam, że posiada niepozorną moc.
I kto z Was będzie robił?
A tu macie przepis na nalewkę z cukierków fistaszkowych - klik.
500 ml białej wódki 40%
40 dag cukierków "kukułek"
Cukierki powrzucać do butelki (co najmniej o pojemności 750 ml) i zalać wódką.
Butelkę zakręcić i potrząchać jej zawartością, a następnie odstawić w widoczne miejsce, aby codziennie (choć nie obowiązkowo) miksturą zamieszać (cukierki całkowicie muszą się rozpuścić).
Teraz test cierpliwości - jak długo butla będzie stała w nienaruszonym stanie?
40 dag cukierków "kukułek"
Cukierki powrzucać do butelki (co najmniej o pojemności 750 ml) i zalać wódką.
Butelkę zakręcić i potrząchać jej zawartością, a następnie odstawić w widoczne miejsce, aby codziennie (choć nie obowiązkowo) miksturą zamieszać (cukierki całkowicie muszą się rozpuścić).
Teraz test cierpliwości - jak długo butla będzie stała w nienaruszonym stanie?
Im dłużej tym lepiej.
Kilkuletnia kukułkówka smakuje wyśmienicie, nie czuć w niej alkoholu, a z nóg ścina dość szybko.
Kilkuletnia kukułkówka smakuje wyśmienicie, nie czuć w niej alkoholu, a z nóg ścina dość szybko.
Tylko kto da radę tyle czekać przy takich
pysznościach w butelce?
Poprzednie wersje:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!