Lubicie pasty kanapowe?
Jeśli tak, to dobrze trafiliście!
Połączenie pieczarek, jajek i żółtego sera jest rewelacyjne.
Niby nic wymyślnego, ale naprawdę super smakuje i bardzo szybko znika.
Pasta idealnie nadaje się jako smarowidło do pieczywa, a ja ją uwielbiam nawet podjadać prosto z miseczki.
Polecam!
3 jajka
około 180g pieczarek marynowanych (mniej więcej mały słoik) (*)
50g żółtego sera
2 łyżki jogurtu naturalnego (w ostateczności majonezu)
sól, pieprz
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i zetrzeć na tarce o małym/średnich oczku.
Ser żółty również tak samo rozdrobnić.
Natomiast pieczarki marynowane odcedzić z zalewy i bardzo drobno pokroić.
Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku (solą oraz pieprzem).
(*) Można użyć pieczarek uprzednio ugotowanych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!