Nalewka z owoców goji na miodzie po prawie rocznym odstaniu, ale już przygotowałam następną.
Polecam!
"Spożywanie
jagód goji opóźnia procesy starzenia, oczyszcza krew, wzmacnia oczy,
mięśnie i kości (hamuje osteoporozę), poprawia potencję, wzmacnia
organizm, działa przeciwnowotworowo.
Nalewkę zaleca się spożywać w dawce 25-30 ml na czczo, około 30 minut przed pierwszym posiłkiem i bezpośrednio po przebudzeniu.
Można również dodawać 5-10ml do herbaty."
Można również dodawać 5-10ml do herbaty."
Nalewka z owoców goji na miodzie - składniki:
40g suszonych owoców goji
1 litr wódki (40%)
miód
miód
Nalewka z owoców goji na miodzie - przygotowanie:
Owoce goji umieścić w butelce/słoju (użyłam o pojemności 1,5 litra) i zalać wódką.
(Jagody wchłoną prawie cały alkohol.)
Odstawić minimum na 2 miesiące.
Co jakiś czas wstrząsnąć butelką/słojem.
(Czym dłużej stoi tym lepiej.)
Po tym czasie wymacerowane jagody goji odcedzić i dobrze odcisnąć.
Gotową nalewkę wymieszać z miodem (do smaku; około 3 łyżki) i przelać do butelek.
Odstawić minimum na 2 miesiące.
Co jakiś czas wstrząsnąć butelką/słojem.
(Czym dłużej stoi tym lepiej.)
Po tym czasie wymacerowane jagody goji odcedzić i dobrze odcisnąć.
Gotową nalewkę wymieszać z miodem (do smaku; około 3 łyżki) i przelać do butelek.
Czy można rozcieńczy z wodą, jeżeli tak to w którym momencie?
OdpowiedzUsuńNajlepiej podczas mieszania z miodem. Ale może lepszym rozwiązaniem będzie lepiej dodać więcej miodu?
Usuń