Przepis autorski (mój).
Jakiś czas temu prezentowałam Wam bułeczki z truskawkami i galaretką (klik).
I właśnie, co zrobić z tym wnętrzem, które należy "wyskubać"?
Właśnie waflowe miseczki.
Są smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu.
Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb.
Możecie również użyć dowolnych owoców.
Pycha!
miseczki waflowe
truskawki
galaretka cytrynowa
wnętrze bułeczek maślanych
Dodatkowo:
bita śmietana
wiórki czekoladowe
truskawki
galaretka cytrynowa
wnętrze bułeczek maślanych
Dodatkowo:
bita śmietana
wiórki czekoladowe
Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby stężała.
Truskawki pokroić w plasterki.
Miseczki naprzemiennie napełniać: pokruszonym wnętrzem z bułeczek, truskawkami i galaretką.
Całość schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki.
Podawać z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.
Truskawki pokroić w plasterki.
Miseczki naprzemiennie napełniać: pokruszonym wnętrzem z bułeczek, truskawkami i galaretką.
Całość schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki.
Podawać z bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!