Masełko z kremówki jest delikatne i takie... pysznie śmietankowe.
Można je przyrządzić w różnych wersjach smakowych: na słono, słodko, z ulubionymi przyprawami, czy ziołami.
Z czym tylko chcecie!
Z reguły masła nie formuję w typową osełkę, tylko przekładam je do małej miseczki.
I tak znika baaardzo szybko...
(150g masełka)
500g śmietanki 30-36%
Opcjonalnie:
ulubione przyprawy (u mnie: sól, koperek)
Schłodzoną śmietankę ubijać przez około 10-15 minut - do momentu powstania grudek masła.
(W międzyczasie można dodać szczyptę soli lub inne dodatki.)
Maślankę, która się wytworzyła - należy zlać, a masło odcisnąć na gazie.
Przechowywać w lodówce.
Opcjonalnie:
ulubione przyprawy (u mnie: sól, koperek)
Schłodzoną śmietankę ubijać przez około 10-15 minut - do momentu powstania grudek masła.
(W międzyczasie można dodać szczyptę soli lub inne dodatki.)
Maślankę, która się wytworzyła - należy zlać, a masło odcisnąć na gazie.
Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!