Zainspirowałam się pewnym włoskim przepisem, który od razu podpadł do gustu nie tylko dla mnie, ale również mojej rodzinie i znajomym.
Sałatka jest lekka, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu.
Świeży szpinak idealnie komponuje się chrupiącym boczkiem i delikatną fasolką.
Zresztą sami spróbujcie, bo naprawdę warto!
100g wędzonego boczku (surowego)
150g szpinaku baby
1 mała puszka białej fasoli
1 cebula (mała)
2-3 łyżki pestek dyni (prażonych)
Dodatkowo:
ocet winny (czerwony)
oliwa
sól, pieprz
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni (powinien być miękki i chrupiący).
Cebulę pokroić w cienkie piórka, a fasolkę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, skropić octem, oliwą i doprawić solą z pieprzem.
Całość delikatnie przemieszać.
Sałatka jest lekka, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu.
Świeży szpinak idealnie komponuje się chrupiącym boczkiem i delikatną fasolką.
Zresztą sami spróbujcie, bo naprawdę warto!
100g wędzonego boczku (surowego)
150g szpinaku baby
1 mała puszka białej fasoli
1 cebula (mała)
2-3 łyżki pestek dyni (prażonych)
Dodatkowo:
ocet winny (czerwony)
oliwa
sól, pieprz
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni (powinien być miękki i chrupiący).
Cebulę pokroić w cienkie piórka, a fasolkę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, skropić octem, oliwą i doprawić solą z pieprzem.
Całość delikatnie przemieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!