Uwaga: kotlety są naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu.
Idealnie sprawdzą się na bezmięsny obiad lub dość sytą przekąskę.
Spróbujcie!
Idealnie sprawdzą się na bezmięsny obiad lub dość sytą przekąskę.
Spróbujcie!
Bakłażana umyć i pokroić w grubsze plastry.
Całość przełożyć na rozgrzany olej (niewielką ilość), oprószyć solą, pieprzem i smażyć około 4-5 minut.
Po tym czasie z bakłażana ściągnąć skórkę i resztę rozdrobnić blenderem.
Dodać jajka i bułkę tartą (tyle, aby masa nie była zbyt luźna, około 4-5 łyżek).
Masę dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
Z ciasta formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!