Pyszna i szybka przekąska, która idealnie nadaje się do podjadania - nie tylko przed telewizorem.
Nachosy z tortilli z pewnością są zdrowsze od tych sklepowych - "napakowanych" chemią oraz zbędnymi dodatkami.
Ilość placków oraz przyprawy dostosujcie do swoich wymagań i preferencji smakowych.
gotowe pszenne tortille (placki)
olej
przyprawy (u mnie sól, papryka słodka, czosnek granulowany)
Placki pokroić na niewielkie trójkąciki (zdjęcie poniżej) i ułożyć (tak, aby na siebie nie nachodziły) na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Każdy kawałek z obu stron posmarować olejem (najlepiej za pomocą pędzelka) i oprószyć dowolnymi przyprawami.
(Można to zrobić przez pokrojeniem tortilli.)
Całość podpiec (w rozgrzanym piekarniku) około 5-7 minut w 180 stopniach.
(Uważać, aby chipsów nie spalić. Powinny być chrupkie i lekko zarumienione.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!