Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a dodatkowo niezwykle smaczna, delikatna i taka śmietankowa...
Lubię takie!
A Wy?
mięso na wywar (u mnie z kurczaka)
400g kalafiora
1 szklanka zielonego groszku (mrożonego, może być w puszce)
4 ziemniaki
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
400g kalafiora
1 szklanka zielonego groszku (mrożonego, może być w puszce)
4 ziemniaki
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora + 1 łyżeczka masła
2 łyżki natki z pietruszki
100 ml śmietany 30%
50 ml śmietany 18%
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz
2 łyżki natki z pietruszki
100 ml śmietany 30%
50 ml śmietany 18%
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz
Ugotować wywar mięsny z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego.
Do garnka wrzucić pokrojone ziemniaki, marchew pietruszkę, selera oraz podduszonego na maśle pora.
Do garnka wrzucić pokrojone ziemniaki, marchew pietruszkę, selera oraz podduszonego na maśle pora.
Około 10 minut przed końcem gotowania się zupy - dodać różyczki kalafiora oraz mrożony groszek.
(Groszek w puszce należy dodać na samym końcu.)
(Groszek w puszce należy dodać na samym końcu.)
Obie śmietany rozmieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć z zupą.
Całość doprawić do smaku i posypać natką pietruszki oraz opcjonalnie - prażoną cebulką.
Do zupy dodałam też mięso z kurczaka, na którym przyrządziłam wywar.
Do zupy dodałam też mięso z kurczaka, na którym przyrządziłam wywar.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!