Idealnie nadaję się do dań z makaronu, warzyw - czy nawet mięsa.
Jarmuż ma wiele witamin i składników mineralnych, więc warto włączyć go do swojej diety.
100g jarmużu
1/3 szklanki oliwy (nie co więcej)
20g pestek słonecznika
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka posiekanego koperku
1/3 łyżeczki soli
1 szczypta pieprzu naturalnego
100g jarmużu
1/3 szklanki oliwy (nie co więcej)
20g pestek słonecznika
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka posiekanego koperku
1/3 łyżeczki soli
1 szczypta pieprzu naturalnego
Wszystkie składniki zmiksować blenderem.
(Dodatkowo dodałam odrobinę słodkiej śmietanki 10%.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!