sobota, kwietnia 16, 2016

Wątróbka z pieczarkami i tymiankiem



Wątróbka z pieczarkami i nutą tymianku jest delikatna, ma wyrazisty smak i posmakuje nawet niejadkom.
I kolejna ważna rzecz- wątróbkę doprawiamy po usmażeniu - tylko wtedy będzie miękka i soczysta.

800-900g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa)
200g pieczarek
2 cebule (duże)
tymianek
sól, pieprz
Dodatkowo:
mąka
olej do smażenia

Wątróbkę pokroić i dokładnie obtoczyć w mące.
(Uprzednio można namoczyć w mleku.)
Smażyć po kilka minut z obu stronach.
Dodać pokrojoną (w piórka) cebulę i pieczarki (pokrojone w plasterki).
Całość tuszyć (pod przykryciem) do miękkości.
Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!

Copyright © 2014 Di bloguje , Blogger