Sałatka jest prosta, szybka i jednocześnie niezwykle pyyyszna.
Smak jajek i paluszków surimi - idealnie przełamuje ostrość szczypiorku oraz cebuli.
Musicie spróbować takiego połączenia, bo naprawdę warto.
Osobiście muszę robić podwójną, a czasami nawet i potrójną porcję, bo w moim domu sałatka strasznie szybko znika.
200g paluszków surimi
3 jajka
1 cebula (mała)
1/2 pęczka szczypiorku
Dodatkowo:
majonez
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo.
Jajka i paluszki surimi pokroić w kostkę, a cebulę i szczypiorek - drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem.
Sałatkę doprawić do smaku i przed podaniem - najlepiej schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!