Tak przygotowane roladki są bardzo smaczne i dodatkowo łatwe w przygotowaniu.
Idealnie nadają się do dań z grilla, a na imprezach - ciekawie zaprezentują się jako przekąska.
Cukinia na surowo także nadaje się do spożycia, a w szczególności ze świeżym pieczywem.
Cukinia na surowo także nadaje się do spożycia, a w szczególności ze świeżym pieczywem.
1 średnia cukinia
150g kremowego serka czosnkowego (może być dowolny smak)
1 czerwona cebula
szczypiorek
olej (użyłam czosnkowego)
sól, pieprz
150g kremowego serka czosnkowego (może być dowolny smak)
1 czerwona cebula
szczypiorek
olej (użyłam czosnkowego)
sól, pieprz
Umytą cukinię (nie obraną) pokroić (wzdłuż) w cienkie plastry.
Każdy pasek posmarować serkiem, ułożyć kilka piórek cebuli, zrolować i związać szczypiorkiem.
Patelnię spryskać olejem, ułożyć na niej roladki i resztę cebuli.
Całość ponownie skropić oliwą, oprószyć solą z pieprzem, przykryć pokrywką (z dziurką) i dusić na minimalnym ogniu przez około 15 minut.
Danie można przyrządzić też w inny sposób.
Plastry cukinii przygotować wg powyższego opisu, a następnie zwinąć z serkiem, cebulą i związać szczypiorkiem.
Roladki wykonałam na zwykłej, teflonowej patelni o sporych gabarytach.
Każdy pasek posmarować serkiem, ułożyć kilka piórek cebuli, zrolować i związać szczypiorkiem.
Patelnię spryskać olejem, ułożyć na niej roladki i resztę cebuli.
Całość ponownie skropić oliwą, oprószyć solą z pieprzem, przykryć pokrywką (z dziurką) i dusić na minimalnym ogniu przez około 15 minut.
Danie można przyrządzić też w inny sposób.
Plastry cukinii przygotować wg powyższego opisu, a następnie zwinąć z serkiem, cebulą i związać szczypiorkiem.
Roladki wykonałam na zwykłej, teflonowej patelni o sporych gabarytach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!