Potrawa jest prosta, smaczna, choć niekoniecznie zdrowa (tłuszcz).
Idealnie komponuje się z ziemniakami, czy świeżym pieczywem.
Co prawda mój organizm niekoniecznie dobrze toleruje takie potrawy, ale od czasu do czasu uwielbiam zjeść taką pyszną, niewielką porcyjkę.
300g świeżego boczku
250g pieczarek
1 cebula (duża)
1 cebula (duża)
Dodatkowo:
olej
sól, pieprz (użyłam czarnuszki)
olej
sól, pieprz (użyłam czarnuszki)
Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na odrobinie oleju.
Dodać boczek, a po chwili pokrojone (w plasterki) pieczarki.
Całość przykryć pokrywką i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Dodać boczek, a po chwili pokrojone (w plasterki) pieczarki.
Całość przykryć pokrywką i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!