Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem to moja pyszna propozycja na dość szybki i prosty obiad. Roladki wychodzą miękkie oraz soczyste, a ciągnący się ser nabiera pomidorowego akcentu. Takie nadzienie to niby nic wielkiego, ale idealnie sprawdza się jako wypełnienie roladek. Oba składniki fajnie się łączą. Jeśli ktoś lubi, można dodać suszone pomidory. Skusicie się na takie urozmaicenie klasyki?
Ilość: 5 sztuk
Czas przygotowania: 20-30 minut
Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem - składniki:
- 5 plastrów schabu
- sól, pieprz
- Nadzienie:
- 5 łyżeczek ketchupu
- 50g żółtego sera
Panierka:
- 1 jajko
- mąka
- bułka tarta
Dodatkowo:
- olej do smażenia
Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem - przygotowanie:
Kawałki schabu dość cienko rozklepać tłuczkiem do mięsa i dokładnie natrzeć przyprawami. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem i obficie posypać uprzednio startym serem.
(Można położyć kawałki sera.)
Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym z odrobiną soli jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Roladki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!