Pyszna i szybka zupa, którą możecie przyrządzić "po swojemu".
Jeśli lubicie bardziej kremową - dodajcie więcej serka.
Jest niezwykle syta, rozgrzewająca i idealnie nadaje się na chłodne dni.
mięso drobiowe na wywar (*)
3 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 puszka kukurydzy
100g serka topionego
2 listki laurowe
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 puszka kukurydzy
100g serka topionego
2 listki laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
natka pietruszki
natka pietruszki
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
sól, pieprz
Dodatkowo (opcjonalnie):
Do garnka wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera).
Kilka minut przed końcem gotowania dodać kukurydzę (z zalewą).
Na końcu w zupie rozpuścić serek topiony.
Całość doprawić do smaku (gałką muszkatołową, solą, pieprzem) i posypać natką pietruszki.
Na końcu w zupie rozpuścić serek topiony.
Całość doprawić do smaku (gałką muszkatołową, solą, pieprzem) i posypać natką pietruszki.
Po nalaniu do miseczek - każdą porcję posypać żółtym serem.
(*) Zupę można przyrządzić na bulionie warzywnym. Wtedy na samym końcu - polecam dodanie 1 łyżki masła. Podkreśli to smak zupy i nada jej charakteru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!