Zainspirowałam się sałatką z blogu: Bistro mama.
Ta niepozornie wyglądająca sałatka - znika w ekspresowym tempie.
Wersja sałatki jest uproszczona, ale mimo wszystko - przepyszna.
150g ugotowanego makaronu ryżowego
10 pieczarek (średnich)
1/2 puszki groszku
nasiona słonecznika/dyni (pominęłam)
Dodatkowo:
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Makaron (użyłam wstążek) ugotować wg przepisu.
Pieczarki drobno posiekać i przesmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
(Jeśli dodajemy pestki dyni/słonecznika - należy je uprzednio podprażyć.)
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z majonezem.
(Majonezu nie powinno być zbyt wiele.)
Sałatkę doprawić i schłodzić w lodówce.
150g ugotowanego makaronu ryżowego
10 pieczarek (średnich)
1/2 puszki groszku
nasiona słonecznika/dyni (pominęłam)
Dodatkowo:
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Makaron (użyłam wstążek) ugotować wg przepisu.
Pieczarki drobno posiekać i przesmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
(Jeśli dodajemy pestki dyni/słonecznika - należy je uprzednio podprażyć.)
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z majonezem.
(Majonezu nie powinno być zbyt wiele.)
Sałatkę doprawić i schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!