mięso drobiowe na wywar
1 brokuł (świeży lub niecałe opakowanie mrożonego)
4-5 ziemniaków
1-2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
1 brokuł (świeży lub niecałe opakowanie mrożonego)
4-5 ziemniaków
1-2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
2 łyżki prażonej cebulki (opcjonalnie)
natka pietruszki
2 listki laurowe
100 ml śmietany 30%
50 ml śmietany 18%
sól, pieprz
2 łyżki prażonej cebulki (opcjonalnie)
natka pietruszki
2 listki laurowe
100 ml śmietany 30%
50 ml śmietany 18%
sól, pieprz
Ugotować wywar drobiowy z dodatkiem liści laurowych i odrobiny soli.
Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, pora).
Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, pora).
W międzyczasie oddzielić mięso od kości.
Około 10-15 minut przed końcem gotowania wrzucić oczyszczone różyczki brokuła i mięsko.
Na końcu wsypać prażoną cebulkę, natkę pietruszki i wlać obie śmietany (rozmieszane z odrobiną wody).
Doprawić do smaku.
Około 10-15 minut przed końcem gotowania wrzucić oczyszczone różyczki brokuła i mięsko.
Na końcu wsypać prażoną cebulkę, natkę pietruszki i wlać obie śmietany (rozmieszane z odrobiną wody).
Doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!