Do zagęszczania zupy kaszką kuskus zainspirowała mnie Asia K.
Uwielbiam ten sposób i często stosuję.
Kuskus nadaje się do zagęszczania każdej zupy jarzynowej (*).
mięso na wywar (użyłam drobiowego)
Kuskus nadaje się do zagęszczania każdej zupy jarzynowej (*).
mięso na wywar (użyłam drobiowego)
20 dag brukselki
3-4 ziemniaki
1/2 kalafiora
1 garść zielonej fasolki szparagowej
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
6 cm pora
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
3 łyżki kaszki kuskus
sól, pieprz
1 garść zielonej fasolki szparagowej
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
6 cm pora
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
3 łyżki kaszki kuskus
sól, pieprz
Opcjonalnie:
Ugotować wywar mięsny z listkami laurowymi i zielem angielskim.
Do garna wrzucić pokrojone (wg uznania) warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, pora, selera), oczyszczoną brukselkę (użyłam mrożonej) i fasolkę szparagową.
Do garna wrzucić pokrojone (wg uznania) warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, pora, selera), oczyszczoną brukselkę (użyłam mrożonej) i fasolkę szparagową.
Gotować do miękkości warzyw.
10 minut przed końcem gotowania dodać różyczki kalafiora.
Na samym końcu wsypać kaszkę kuskus (nie gotować) i zostawić na kilka minut, aby napęczniała.
Doprawić do smaku.
Na samym końcu wsypać kaszkę kuskus (nie gotować) i zostawić na kilka minut, aby napęczniała.
Doprawić do smaku.
Można zabielić śmietaną.
(*) Można użyć gotowej mrożonki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz! Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie. Miłego dnia!